Ρήξη υπουργού Άμυνας-Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Ρήξη υπουργού Άμυνας-Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Το κλίμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από φωτογραφίες με δημόσιες αβρότητες. Όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί η ιεραρχία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι αυτή έχει διαταραχθεί εδώ και καιρό, διαβάζοντας απλά τις ανακοινώσεις που εκδίδει το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΘΑ.

Ας δούμε τις τελευταίες ανακοινώσεις που φανερώνουν ότι η ρήξη Νίκου Παναγιωτόπουλου και Κωνσταντίνου Φλώρου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πλήρης. Στις 29 Σεπτεμβρίου το ΓΕΕΘΑ εκδίδει ανακοίνωσε με τίτλο «επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία» και μέσα επισημαίνει τρία πράγματα:

  • Θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του Ομολόγου του Αντιστρατήγου Δημόκριτου Ζερβάκη.
  • Θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για την Επέτειο Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.
  • Σημειώνεται επίσης πως αυτό γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη.

Χθες 30 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 6 το απόγευμα εκδίδεται από το γραφείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου ανακοίνωση για επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κύπρο, όπου επισημαίνεται ότι θα “ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και αναφέρει: «Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 62η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η αλήθεια είναι ότι η ανακοίνωση του υπουργείο Εθνικής Άμυνας ακροβατεί λίγο γιατί ενέχει τον κίνδυνο κανένας άλλος παριστάμενος να πει ότι εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό! Μη ξεχνιώμαστε το έχουμε δει κι αυτό, στο παρελθόν, όχι σε παρέλαση βέβαια αλλά σε εξόδιο ακολουθία!

Οι ανακοινώσεις δείχνουν ρήξη

Ακολουθεί νέα ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ, μετά από δυο ώρες με τίτλο: «Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία» Στη νέα ανακοίνωση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογραμμίζει ότι έκανε επαφές επιπέδου υπουργού Εθνικής Άμυνας και όχι επαφές μόνο με τον ομόλογό του «Συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη με τον οποίο συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Επίσης επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά ότι θα παραμείνει στην Κύπρο ΟΧΙ για να συνοδεύσει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, αλλά επειδή τον προσκάλεσε ο Κύπριος υπουργός άμυνας. «Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα παραμείνει στην Κύπρο, όπου το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2022 θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη».

Δηλαδή με βάση τις ανακοινώσεις ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι που κάνει τις επαφές και τις συζητήσεις σε επίπεδο υπουργών, ενώ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι για να παρίσταται σε εκδηλώσεις εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, την ώρα που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν καταδέχεται να αναφέρει ότι θα συνοδεύει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας…

*Διαβάστε το τέλος του ρεπορτάζ της Ιωάννας Ηλιάδη στο armyvoice.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version