Τι απαντά η “Αυγή” στην επίθεση των “Νέων” κατά του Μαντζουράνη

Τι απαντά η "Αυγή" στην επίθεση των "Νέων" κατά του Μαντζουράνη

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Για «το ζοφερό παρακράτος που εξέθρεψε η ΝΔ την περίοδο προ και μετά το 1989» έγραφε στα “Νέα” το 2001 ο Γιώργος Παπαχρήστος, σχολιάζοντας το κυνήγι μαγισσών που εξαπολύθηκε από τη ΝΔ του πατρός Μητσοτάκη. Τότε που “Τα Νέα” ήταν του Λαμπράκη. Και ήταν στη γραμμή του Λαμπράκη.

Τώρα όμως ο ίδιος Παπαχρήστος επικαλείται τα έργα του ζοφερού παρακράτους για να “βάλει στη θέση του” έναν από τους συνηγόρους του Τσίπρα. Τον Γιάννη Μαντζουράνη. Για τον οποίο γράφει ότι φυλακίστηκε τότε και υπαινίσσεται σχέσεις του με τον απατεώνα τραπεζίτη. Ενώ ξέρει, αλλά δεν το λέει, ότι οι σχέσεις του με τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ της εποχής τον έκαναν στόχο του ζοφερού παρακράτους.

Ξέρει, αλλά δεν το λέει, ότι ο Μαντζουράνης αθωώθηκε αμετάκλητα. Ξέρει, αλλά δεν το λέει, ότι η δίωξή του, όπως και η προφυλάκισή του, κρίθηκαν παράνομες από το ίδιο δικαστήριο. Ομόφωνα και μετά από πρόταση του εισαγγελέα. Ξέρει, αλλά δεν το λέει… Γιατί τώρα “Τα Νέα” ανήκουν στον Μαρινάκη. Είναι σε γραμμή Μαρινάκη.

Και, όπως όλα δείχνουν, η γραμμή Μαρινάκη είναι «φέρτε μου το κεφάλι του Τσίπρα και όσων τολμούν να τον στηρίζουν». Και βγήκαν “Τα Νέα” του περασμένου Σαββάτου με κανονικό εκτελεστικό απόσπασμα: “Μικροπολιτικός”, Κανέλλης, Παπαχρήστου. Για να εξαπολύσουν την ίδια λάσπη κατά του Τσίπρα, πιο προσεκτικά αυτή τη φορά, για τον φόβο του εισαγγελέα.

Και να κρεμάσουν στον πάσσαλο της ατίμωσης –δύο στην τιμή του ενός…– και τον Μαντζουράνη. Τον δικηγόρο του Τσίπρα! Όχι για ό,τι έκανε και είπε κατά την εκδίκαση της αγωγής. Που τους ξετίναξε μαζί με τον Καμπαγιάννη. Αλλά για ό,τι έγραψε μετά από αυτή. Για το αν είναι καλός δικηγόρος. Για το αν –θαυμάστε θράσος!– θα πρέπει να τον κρατήσει ως δικηγόρο του ο Τσίπρας.

Και κυρίως για όσα το κατά Παπαχρήστο ζοφερό παρακράτος του φόρτωσε το μακρινό ’89. Τιμωρία του επίμονου δικηγόρου. Μήνυμα προς κάθε απερίσκεπτο που “εκτίθεται”, στηρίζοντας τον Τσίπρα. Και δείγμα δήγματος της σχολής Μαρινάκη. Τα αποσπάσματα που έχουν αναλάβει εργολαβικά την ηθική εξόντωση του Τσίπρα και όσων επικηρύσσονται ως “δικοί του” το πιστοποιούν: ζούμε το alter ego του ζοφερού παρακράτους…

Πηγή: avgi.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version