Ζητείται Πρόγραμμα Πρόληψης Κρίσεων

Ζητείται Πρόγραμμα Πρόληψης Κρίσεων

Γράφει η Λούκα Κατσέλη *

Καλημέρα σε μια καμμένη χώρα! Μια ακόμη εθνική τραγωδία! Αφού γνωρίζουμε ότι θα αναγκαστούμε να υποστούμε τα επόμενα χρόνια τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης που εμείς οι ίδιοι προκαλέσαμε, ας εκπονήσουμε και υλοποιήσουμε, έστω και αργά, ένα Πρόγραμμα Ανθρώπινης Ασφάλειας και Πρόληψης Κρίσεων.

Ένα Πρόγραμμα που σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο θα εξασφαλίζει κατ´ ελάχιστον επάρκεια και παροχή νερού και ενέργειας, κατάλληλες υποδομές, προστασία των φυσικών πόρων, του δάσους και της βιοποικιλότητας και αποτελεσματικές δομές και διαδικασίες διαχείρισης. Για να μην αναγκαζόμαστε να ανοίγουμε το διακόπτη της Μεγαλόπολης μήνες μετά αφού κλείσαμε το διακόπτη, να ψάχνουμε για νερό, να φτιάχνουμε αντιπυρικές ζώνες το βράδυ της πυρκαγιάς, να βλέπουμε εύφορη γή να γίνεται έρημος.

Αν είμαστε λίγο σοβαροί, ένα τέτοιο Πρόγραμμα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Προτεραιότητα για όλους μας.

Πηγή: Η σελίδα της Λούκας Κατσέλη στο Facebook


* Η Λούκα Κατσέλη είναι καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην υπουργός 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version