ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα πάει “εκδρομή” στο Ντονμπάς…

Η Βόρεια Κορέα πάει "εκδρομή" στο Ντομπάς... ,Γιώργος Μουστάϊρας
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται όλο και νέα δεδομένα διαμορφώνονται, που είναι φυσικό να προκαλούν αναταράξεις στην διεθνή σκηνή. Τελευταία είδηση, που προβληματίζει έντονα, είναι αυτή που αναφέρεται στην αποστολή συνεργείων, στρατιωτικού και αστυνομικού προσωπικού από την Βόρεια Κορέα στο Ντονμπάς, ώστε να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της περιοχής.

Όπως γράφει η Daily NK, οι αρχές της Βόρειας Κορέας σκοπεύουν να στείλουν αστυνομικό και στρατιωτικό προσωπικό για να ανοικοδομήσουν το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας της Νότιας Κορέας, η άφιξή τους στα νέα εδάφη της Ρωσίας αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου ή τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μια που σύμφωνα με την πηγή της Daily NK στη Ρωσία, η Βόρεια Κορέα έδωσε εντολή στις εταιρείες να ολοκληρώσουν τις επιλογές προσωπικού τους μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός του προσωπικού που θα σταλεί είναι άγνωστος, ωστόσο, αν ληφθούν υπόψη όλες οι παραγγελίες που εκδόθηκαν σε μεγάλες εμπορικές εταιρείες, η πρώτη παρτίδα πιθανότατα θα είναι περίπου 300 έως 500 άνδρες. Οι εντολές δεν διευκρινίζουν ποια καθήκοντα θα ανατεθούν στο προσωπικό όταν φτάσουν στην ανατολική Ουκρανία, αλλά είναι απίθανο να υπηρετήσουν ως μισθοφόροι στον πόλεμο.

Η βασική συμφωνία μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ρωσίας φέρεται να περιλαμβάνει ρήτρες για τη μη εμπλοκή Βορειοκορεατών στον πραγματικό πόλεμο, καθώς η συμμετοχή του επιλεγμένου προσωπικού στη σύγκρουση θα μπορούσε να κάνει να φαίνεται ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει στείλει μισθοφόρους στη Ρωσία. Δεδομένου αυτού, το επιλεγμένο προσωπικό πιθανότατα θα συμμετάσχει σε προσπάθειες ανοικοδόμησης, επισκευές κτιρίων και δρόμων που καταστράφηκαν στον πόλεμο.

Όλα τα δεδομένα δείχνουν πως η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έχει πρόθεση να στείλει στρατιώτες ή αστυνομικούς και όχι πολίτες. Άλλωστε, όλες οι κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν λάβει παραγγελία συνδέονται με τον στρατό ή τις υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, νέοι ηλικίας 19 έως 27 ετών επιλέχθηκαν για να σταλούν στην Ουκρανία. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι παντρεμένοι αλλά άφησαν τις οικογένειές τους στη Βόρεια Κορέα. Η επιλογή των συγκεκριμένων υποψηφίων υπαγορεύεται από το γεγονός ότι οι στρατιώτες και το προσωπικό δημόσιας ασφάλειας είναι πιο εύκολο να ελέγξουν και να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους από ό,τι αν ήσαν απλοί πολίτες.

Στις 13 Ιουλίου του περασμένου έτους, ο ασκών καθήκοντα επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Την αναγνώριση αυτή την χαρακτήρισε ως «άλλη μια νίκη» για τη διπλωματία και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον λαό της Βόρειας Κορέας, για την υποστήριξη του λαού του Ντονμπάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το βήμα θα γίνει «η βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων στον οικονομικό τομέα» και η εταιρική σχέση με την Βόρεια Κορέα θα συντελέσει στην ανάπτυξη της γεωγραφίας του εμπορίου, ωφελώντας τις επιχειρήσεις.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version