ΑΠΟΨΗ

Ποια υπερόπλα έχει ο Πούτιν στο μανίκι του

Ποια υπερόπλα έχει ο Πούτιν στο μανίκι του

Με ένα υπερόπλο, που οι επιχειρησιακές του δυνατότητες μπορούν να κόψουν εν τη γενέσει τους τις όποιες υπεραντλαντικές πολεμοχαρείς κραυγές και με ένα τακτικό όπλο “πρώτης γραμμής”, με παραλήπτη του “μηνύματος” τον Ουκρανό ομόλογό του, ο Βλαδίμηρος Πούτιν δίνει, σε όσους έχουν ανοιχτά μυαλά και μάτια, να καταλάβουν πως η ρωσική αρκούδα δεν έχει ανοίξει ακόμα καλά-καλά το στόμα της, ώστε να δείξει όλα της τα δόντια και καλό θα είναι για όλους να μην χρειαστεί να τα δείξει…

Η Ρωσία αυτή τη στιγμή έχει σε πολεμική ετοιμότητα το Avangard, το πιο σύγχρονο σύστημα μάχης, που έχει την φήμη του ανίκητου όπλου του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως το χαρακτηρίζει το περιοδικό Newsweek. Το Avangard είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος “ώθησης- ολίσθησης”, ικανός να φέρει πυρηνικές κεφαλές. Όπως σημειώνει ο συγγραφέας του άρθρου, αυτό είναι ένα από τα πολλά προηγμένα οπλικά συστήματα που ανακοίνωσε ο Ρώσος ηγέτης τον Μάρτιο του 2018.

Το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα, βάρους δύο τόνων, μπορεί να πετάξει με ταχύτητα Mach 27, δηλαδή πιάνει 27 φορές την ταχύτητα του ήχου! Άρα, είναι αδύνατο να το αναχαιτίσεις. Όταν ο Πούτιν παρουσίασε το Avangard, επικεντρώθηκε στην ικανότητα του συστήματος να κάνει μη προβλέψιμους ελιγμούς στην πορεία του προς τον στόχο, γεγονός που το καθιστά άτρωτο σε οποιαδήποτε όπλα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας.

Avangard: Το ανίκητο υπερόπλο του Πούτιν

Οι αναλυτές που επικαλείται ο συγγραφέας του άρθρου σημειώνουν ότι το Avangard έχει βεληνεκές άνω των έξι χιλιάδων χιλιομέτρων και μπορεί να μεταφέρει πυρηνικό ή συμβατικό φορτίο μάχης. Επίσης, αυτό το υπερόπλο είναι σε θέση να πετάξει πάνω από την Αρκτική και να πλησιάσει τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Avangard έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να υπερκεράσει το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας και να χτυπά κρίσιμους στόχους με πυρηνικές κεφαλές, αν και όποτε χρειαστεί.

Στις 17 Δεκεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το δεύτερο σύνταγμα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Avangard είχε αναλάβει καθήκοντα μάχης στο τμήμα των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, που βρίσκεται στο Orenburg, στα νότια Ουράλια.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, η Ρωσία κατέχει τα πιο σύγχρονα είδη όπλων, τα οποία είναι πολλαπλάσια σε δύναμη, ισχύ, ταχύτητα και ακρίβεια από όλα όσα υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα παγκοσμίως.

Lancet-3M: O εφιάλτης των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το τελευταίο του drone καμικάζι. Το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έδειξε ενδιαφέροντα πλάνα από έκθεση στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία παρουσιάζει ένα νέο drone, γνωστό ως Lancet-3M ή Product 52, όπως ενημερωνόμαστε στις 22 Δεκεμβρίου 2022 από τον δικτυακό τόπο Defence Blog.

Το “Lancet-3M” είναι ένα νέας γενιάς ιπτάμενο όπλο, το οποίο έχει ήδη γίνει εφιάλτης για τα ουκρανικά στρατεύματα. Αναπτύχθηκε από τη ρωσική εταιρεία ZALA Aero Group (μέρος της εταιρείας Kalashnikov). Το drone καμικάζι εκτοξεύεται πάνω από την περιοχή των επιχειρήσεων, εντοπίζει και παρακολουθεί τον εχθρό, εξετάζει πιθανούς στόχους για να βοηθήσει στην επιλογή των πιο σημαντικών, καθορίζει τη σωστή ώρα, κατεύθυνση και γωνία επίθεσης και στη συνέχεια εκτελεί ένα ακριβές χτύπημα. Οι χειριστές μπορούν να ακυρώσουν την επίθεση ακόμα και το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν χτυπήσουν τον στόχο. Αυτός ο έλεγχος τους επιτρέπει να επαναστοχεύσουν εάν ο εχθρός μετακινηθεί εκτός οπτικού πεδίου.

Το drone ζυγίζει περίπου 15 κιλά και έχει ταχύτητα 120 km/h. Το μέγιστο βεληνεκές της συσκευής είναι 40 km και οι στόχοι εντοπίζονται συνήθως χρησιμοποιώντας αναγνωριστικό drone πριν από την εκτόξευση του Lancet. Η νέα έκδοση του Lancet έχει μια σειρά οπτικών αλλαγών από το βασικό μοντέλο, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης πτέρυγας σε σχήμα Χ και μιας ουράς σε σχήμα Χ. Το Lancet-3M προσομοιάζει με τα ισραηλινής κατασκευής πολεμικά αεροσκάφη Hero-120.


Πηγές:

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version