ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος ζητά “παραχωρήσεις” στη Ρωσία…

Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος ζητά "παραχωρήσεις" στη Ρωσία..., Γιώργος Μουσταΐρας

Οι ΗΠΑ πρέπει να αναγκάσουν την Ουκρανία να κάνει σοβαρές παραχωρήσεις στη Ρωσία, προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση και να επικεντρωθούν στην Κίνα, δήλωσε στο ABC News ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Βιβέκ Ραμασουάμι. «Νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε τέλος στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία με ειρηνευτικές συνομιλίες, όπου θα πρέπει να γίνουν σοβαρές παραχωρήσεις στη Ρωσία».

Στην δε σελίδα του στο Facebook τονίζει: «Θα τερματίσω τον πόλεμο, παύοντας την περαιτέρω υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και διαπραγματευόμενος μια συνθήκη ειρήνης με τη Ρωσία, που θα επιτυγχάνει έναν ζωτικό στόχο ασφαλείας των ΗΠΑ: Παύση της αυξανόμενης στρατιωτικής συμμαχίας της Ρωσίας με την Κίνα». Ο Ραμασουάμι εξέφρασε έτσι την πεποίθησή του ότι η κύρια απειλή για τις ΗΠΑ είναι η Κίνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την οποία η Ουάσιγκτον, κατά τη γνώμη του, πρέπει να τερματίσει γρήγορα την ουκρανική σύγκρουση.

Ο πολιτικός προέτρεψε τις ΗΠΑ να δεσμευτούν να μην επιτρέψουν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, γιατί αυτό θα λύσει τα χέρια της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσει το Πεκίνο στην Ασία. «Η Κίνα στοιχηματίζω ότι στοχεύει την Ταϊβάν. Επομένως, δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να βρίσκονται σε ταυτόχρονη σύγκρουση με δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις». «Η δουλειά του προέδρου των ΗΠΑ – σημείωσε ο Ραμασουάμι – είναι πρωτίστως να φροντίζει τα αμερικανικά συμφέροντα», τα οποία, κατά τη γνώμη του, δεν περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση της ουκρανικής σύγκρουσης.

Ποιος είναι ο Βιβέκ Ραμασουάμι

Ο Βιβέκ Ραμασουάμι, είναι ινδικής καταγωγής επιχειρηματίας, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον Φεβρουάριο, δηλώνοντας ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της Κίνας, την οποία θεωρεί ως την κύρια απειλή για τις ΗΠΑ. Ο πολιτικός έχει ανταγωνιστές στην προσπάθειά του να είναι υποψήφιος πρόεδρος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις και την πρώην Μόνιμη Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα πει ότι εάν εκλεγεί θα μπορούσε να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε μια μέρα, ενώ ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ντε Σάντις υποστήριξε ότι ο τερματισμός της σύγκρουσης δεν είναι ζωτικό στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ, περιγράφοντας την κατάσταση ως «εδαφική διαμάχη». Η Χέιλι μίλησε επίσης για τις σχέσεις με τη Ρωσία, δηλώνοντας την ανάγκη σύναψης συμμαχίας με τη Μόσχα, αλλά αργότερα πήρε πίσω τη δήλωσή της…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version