ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί ήταν τα UFO πάνω από το Κίεβο;

Τι ήταν τα UFO πάνω από το Κίεβο;

Ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί το φαινόμενο που καταγράφηκε στον ουρανό πάνω από το Κίεβο, παρά τις εμμένουσες απορίες αστρονόμων, στρατιωτικών και μετεωρολόγων. Ο ουρανός πάνω από την ουκρανική πρωτεύουσα και τα γύρω χωριά είχε γεμίσει προ μηνών με σμήνη “άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων” ή “άγνωστων ατμοσφαιρικών φαινομένων”. Είχαν καταγραφεί αμέτρητες λάμψεις που δεν ήταν κεραυνοί, ή ριπές όπλων ή drones. Επιπλέον είχαν εντοπιστεί και σκοτεινά αντικείμενα ή μάζες, που απορροφούσαν το φως.

Το Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας είχε αναφέρει τότε το φαινόμενο ως ανεξήγητο, παρότι η κοινή λογική σε περιόδους πολέμου θεωρεί βέβαιο ότι θα επρόκειτο για ένα άγνωστο στους δημοσιογράφους αλλά και στους αστροφυσικούς είδος οπλικών συστημάτων. Η επιστήμη δεν καταλήγει σε συμπεράσματα χωρίς στοιχεία και απλώς με βάση τη λογική και το τεκμαρτό. Αναπτύχθηκε εν συνεχεία και η θεωρία ότι κάποια μέσα κατόπτευσης χρησιμοποιούσαν καύσιμα άγνωστης σύστασης ή ακτινοβολίες και ότι αυτό είχε αποτέλεσμα κάποια τρόπον τινά μετεωρολογικά φαινόμενα που εκδηλώνονταν ως λάμψεις ή ότι ήταν drones άγνωστης τεχνολογίας.

Εικάζεται επίσης ότι πιθανόν να μην επρόκειτο για ρωσικά drones, αλλά για αμυντικό μηχανισμό της Ουκρανίας, που δόθηkε από τις ΗΠΑ ή την Βρετανία, για τη δημιουργία μιας “ομπρέλας” προστασίας πάνω από το Κίεβο. Τα κοινωνικά δίκτυα ήταν διχασμένα τότε, ανάμεσα στην εύλογη ερμηνεία (των οπλικών συστημάτων) και της ανεξήγητης εξωγήινης παρουσίας, ίσως γιατί ακόμα και στον πόλεμο –μάλλον ακόμη περισσότερο σε αυτόν– το ανθρώπινο μυαλό θέλει να ξεφεύγει από την καθημερινή βία και να ταξιδέψει στο φαντασιακό.

Το μη συμπέρασμα των Ουκρανών

Ουκρανοί ερευνητές, πάντως, παρά τις πολεμικές συνθήκες, θέλησαν να διερευνήσουν αυτές τις γοργά κινούμενες λάμψεις ή τα φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό της πρωτεύουσας. Στη μελέτη που συνέταξαν καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι … συμπέρασμα δεν συνάγεται και απλά αναφέρουν τι παρατήρησαν. Γράφουν συγκεκριμένα: «Παρακολουθήσαμε οκτώ τέτοια φαινόμενα και τα καταγράψαμε με κάμερα στη διάρκεια της ημέρας και θεωρούμε ότι μπορούν να διαχωρισθούν σε δύο τύπους, αυτά που μπορούν να χαρακτηριστούν κοσμικά (όπως η κοσμική ακτινοβολία) και αυτά που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τρόπον τινά “φαντάσματα”. Τα αντικείμενα που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία ήταν φωτεινά και μάλιστα φωτεινότερα του ουρανού, ενώ τα λεγόμενα “φαντάσματα” ήταν σκούρα έως σκοτεινά.

»Δεν γνωρίζουμε την σύσταση ούτε της μιας κατηγορίας ούτε της άλλης. Άλλοτε καταγράφηκαν μεμονωμένα ιπτάμενα αντικείμενα και άλλοτε ως σμήνη με ταχύτητα 3 έως 15 μοιρών το δευτερόλεπτο. Η συχνότητα κάποιων κυμαινόταν από 10 έως 20 Hz σε ύψος περίπου 1.100 χλμ. Ένα από αυτά καταγράφηκε να εκπέμπει έντονη λάμψη για διάστημα μόλις ενός εκατοστού του δευτερολέπτου. Τα “φαντάσματα” έχουν μηδενική λευκαύγεια (σ.σ. μέτρο ανακλαστικότητας μιας επιφανείας) και τα καταγράψαμε με τη μέθοδο διασποράς Rayleigh. Τα εντοπίσαμε στην τροπόσφαιρα, σε αποστάσεις από 10 έως 12 χλμ και εκτιμούμε ότι είχαν διάμετρο από 3 έως 12 μέτρα και ταχύτητα  έως 15 χλμ ανά δευτερόλεπτο (δηλαδή 54.000 χλμ την ώρα)».

Προς σύγκριση, ένας βαλλιστικός πύραυλος μπορεί να αναπτύξει τη μισή ταχύτητα, δηλαδή 24.000 km/h. Επρόκειτο για δεκάδες αντικείμενα –ή λάμψεις χωρίς τρόπον τινά υλική υπόσταση– και παρατηρήθηκαν πάνω από τα Κίεβο και τα γύρω χωριά τον περασμένο Σεπτέμβρη. «Δεν μπορούμε επιστημονικά να αποδώσουμε αυτά που καταγράφηκαν κανένα φυσικό φαινόμενο, όμως βρίσκονται παντού», σημειώνει η αναφορά.

Οι Ουκρανοί πιστεύουν ως επί το πλείστον ότι επρόκειτο για όπλα είτε κινεζικής τεχνολογίας, ή ρωσικής, ή όπλα που δεν ανήκαν σε κρατική οντότητα, “δείχνοντας” έμμεσα και προς Έλον Μασκ. Δεν αποκλείουν εντελώς να πρόκειται για  ουκρανικά μέσα απόρρητης τεχνολογίας. Για εξωγήινους δεν μιλούν ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι Ουκρανοί. Οι ΗΠΑ πάντως προ διετίας, μετά την διαρροή ενός βίντεο με αντικείμενα που πετούσαν με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα, αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν με περισσότερα κονδύλια τις έρευνες για τα “άγνωστα ατμοσφαιρικά φαινόμενα”.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version