ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγές από την Αρχαιότητα – Ομηρικές ελιές

Συνταγές από την Αρχαιότητα – Ομηρικές ελιές, Γιώργος Ηλιόπουλος

Μία συνταγή από την ομηρική εποχή για την παρασκευή βρώσιμων ελιών.

Οι ελιές τεμαχίζονται σε δύο ή τέσσερα μέρη και αφαιρείται ο πυρήνας. Προστίθενται το ξύδι και το ελαιόλαδο, κατόπιν τα αρωματικά,  τοποθετούνται σε σκεύος με πώμα και προστίθεται μικρή ποσότητα ελαιολάδου εάν τα υλικά δεν καλύπτονται από τα υγρά (ξύδι-ελαιόλαδο). Καταναλώνεται αμέσως, αν και βελτιώνεται δραστικά μετά από τρείς ημέρες.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γραμμάρια μαύρες ελιές
  • 150 γραμμάρια πράσινες ελιές
  • 5 κουταλιές σούπας ξύδι από ερυθρό ξηρό κρασί
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά γλυκού κατατεμαχισμένο μάραθο
  • 2 κουταλιές γλυκού κατατεμαχισμένο κόλιανδρο
  • 2 κουταλιές γλυκού κατατεμαχισμένος (φρέσκος ή αποξηραμένος) απήγανος (σιδερόχορτο)
  • 2 κουταλιές γλυκού κατατεμαχισμένος δυόσμος (φρέσκος ή αποξηραμένος)

 


Όμηρος: ΟΔΥΣΣΕΙΑ, i.136-i.143, Αποκατάσταση, M.Porcius Cato: DE AGRI CULTURA, 119 Loeb & Andrew DalbySally Grainger: FOOD IN ANTIQUITY, British Museum, 1996.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version