Αβραμόπουλος: Είμαστε στην αρχή του τέλους της κρίσης

-229


Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται «στην αρχή του τέλους της κρίσης εφόσον οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές συνεχίσουν να εφαρμόζονται» έκανε ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την τελευταία απόφαση του Eurogroup και τις εξελίξεις που αυτή δρομολόγησε.

«Η συνεχής απορρόφηση και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων είναι εξίσου σημαντική για να βγει οριστικά η ελληνική οικονομία από την κρίση και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που δοκιμάζει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στον καθοριστικό ρόλο του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

«Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να τονίσω ότι ο ρόλος του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ ήταν καθοριστικός και η θέση του για στήριξη της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα ήταν σαφής και σταθερή εξαρχής. Ο Γιούνκερ είναι ένας εκ των λίγων Μεγάλων Ευρωπαίων πολιτικών αυτής της γενιάς. Η στήριξη προς την Ελλάδα οφειλόταν στην αγάπη που έχει για τη χώρα μας, αλλά ήταν και μια συνειδητή πολιτική απόφαση λόγω της προσήλωσής του στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής της ολοκλήρωσης. Έχω την αίσθηση ότι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν καλά τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε σε όλα τα στάδια αυτής της κρίσης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Σε ότι αφορά το θέμα των λαθρομεταναστών και προσφύγων ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας παρουσίασε τα επόμενα βήματα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ενώ παραλλήλως έστειλε σαφές μήνυμα  προς τα κράτη-μέλη που αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε πως οι εκατοντάδες χιλιάδες που μετακινήθηκαν έως τις 15 Μαρτίου 2017 από την Ελλάδα προς άλλα κράτη-μέλη δεν θα επιστραφούν.

Αναφέρθηκε επίσης και στις θέσεις του για τη χορήγηση ασύλου, όπως καταγράφονται στην πρόταση που κατέθεσε πριν ένα χρόνο για τη μεταρρύθμιση του υφιστάμενου συστήματος και την δημιουργία ενός «πραγματικά Κοινού Συστήματος Ασύλου».

bookmark icon
error: Content is protected !!