Ακρόαση στη Βουλή των υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου και πέντε θέσεων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου

-76


Mε θέμα την ακρόαση, από τα μέλη της, των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Γιαννακόπουλου, Ειρήνης Κιουρκτσόγλου – Πετρουλάκη, Δημητρίου Κράνη και των Αρεοπαγιτών Μαρίας Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και Βασιλείου Πέππα, κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο, για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που κενώθηκε την 30ή Ιουνίου 2017, συνεδριάζει από τις δέκα το πρωί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει και πάλι την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εκφράσει τη γνώμη της για την πλήρωση πέντε (5) θέσεων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, που επίσης κενώθηκαν την 30ή Ιουνίου 2017.

Την Τετάρτη θα προσέλθουν στη Διάσκεψη προς ακρόαση οι Αρεοπαγίτες κυρία Μαρία Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου, κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, κυρία Αγγελική Αλειφεροπούλου, κ. Γεώργιος Κοντός, κυρία Ασπασία Μαγιάκου, κ. Βασίλειος Πέππας και κ. Γεώργιος Λέκκας, κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ακρόαση των Αρεοπαγιτών Πηνελόπης Ζωντανού, Αθανασίου Καγκάνη, Μαρίας Χυτήρογλου, Ειρήνης Καλού, Αρτεμισίας Παναγιώτου, Αλτάνας Κοκκοβού και Δημητρίου Γεώργα, κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Διάσκεψη των Προέδρων, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, μετά την ακρόαση θα εκφράσει τη γνώμη της, η οποία θα αποσταλεί στο υπουργικό συμβούλιο.

bookmark icon
error: Content is protected !!