Αλέξης Τσίπρας: Η ψυχή των Ελλήνων πιλότων είναι το υπερόπλο της Πολεμικής Αεροπορίας

-119


+100%-

«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των Ελλήνων πιλότων. Αυτό είναι το μυστικό υπερόπλο της Πολεμικής Αεροπορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 C/D Block 52+ πάνω από το Βόρειο Αιγαίο.

Απευθυνόμενος στους πιλότους, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 110 Πτέρυγα Μάχης και στην 337 Μοίρα στη Λάρισα, ο πρωθυπουργός είπε: «Υπερασπιζόσαστε την εθνική μας κυριαρχία με την ετοιμότητα σας και την ικανότητα σας, όμως ταυτόχρονα και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, διότι εμείς είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητα μας να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μια ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη αυτή την περιοχή».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε επίσης ότι οι Έλληνες πιλότοι εκτός από την πατρίδα υπερασπίζονται και τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας και τους ευχαρίστησε για την συγκλονιστική εμπειρία που είχε με την πτήση.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω σήμερα. Πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους πιλότους που πετάξαμε μαζί, διότι μου έδωσαν μια από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ. Και θέλω να πω ότι σήμερα ειδικά, εκεί ψηλά, αντιλαμβάνεσαι ότι το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των Ελλήνων πιλότων, αυτό είναι το μυστικό υπερόπλο της Πολεμικής Αεροπορίας», είπε ο πρωθυπουργός.

bookmark icon