Αλέξης Τσίπρας: Ο καθένας που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν

-116


+100%-

 

«Όταν ξεκινήσαμε αυτόν το πρωτότυπο θεσμό των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, κάποιοι που ίσως να μην μπορούσαν να κατανοήσουν την αξία του διαλόγου και της σύνθεσης σε τοπικό επίπεδο, έσπευσαν να μιλήσουν για επικοινωνιακό πυροτέχνημα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, στην Κομοτηνή.

«Προσπάθησαν μάλιστα να αποτρέψουν και τα αυτοδιοικητικά τους στελέχη να συμμετάσχουν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η εξαιρετική επιτυχία όλων των προηγούμενων συνεδρίων αποδεικνύει ότι αυτή η μηδενιστική προσέγγιση, δεν έχει σχέση με την αλήθεια».

Κανένας καλόπιστος άνθρωπος, όποιο κόμμα και αν υποστηρίζει, δεν θα μπορούσε να πει ότι το συνέδριο αυτό δεν είναι μια ευκαιρία για την περιοχή, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε λέγοντας εμφατικά ότι «ο καθένας που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν»

Το ποια σχολή σκέψης, ήθους, συνέπειας, σοβαρότητας, εθνικής ευθύνης, εκπροσωπεί ο καθένας αποδεικνύεται είπε ο πρωθυπουργός:

  • Από πώς αντιμετωπίζει ο καθένας τις προσπάθειες όχι της κυβέρνησης, αλλά των παραγωγικών τάξεων, και της ίδιας της χώρας, να ανοίξουν δρόμους ανάπτυξης.
  • Από το πώς αντιμετωπίζει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που ανακοινώθηκε χτες
  • Από το πώς αντιμετωπίζει κάθε μέτρο και κάθε βήμα, που αποσκοπεί να ξεκολλήσει την Ελλάδα από την στασιμότητα.
  • Από το πώς αντιμετωπίζει τον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, των φορολογικών παραδείσων και των offshore.

«Θα έρθω ακόμη πολλές φορές εδώ μέχρι το φθινόπωρο του 2019 που θα γίνουν οι εκλογές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι «η  Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί, με την Ελλάδα της κρίσης»

«Κάποιοι προσπάθησαν σήμερα να μας ενημερώσουν ότι το να παρκάρεις τα αφορολόγητα λεφτά σου σε εξωχώριους παραδείσους, αποτελεί ηθικό – μάλιστα- δικαίωμα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν τα εισοδήματά τους από την υπερφορολόγηση, αφού έτσι, μας λένε, λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα στον καπιταλισμό», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για τα paradise papers.

«Αν βρεθήκαμε σε αυτό το σημείο της χρεοκοπίας ως χώρα, δεν είναι γιατί δεν είχαμε δυνατότητες, ούτε γιατί, όπως μας λένε, ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας. Αλλά γιατί πάντοτε σε αυτό το τόπο συνυπήρχαν δυο Ελλάδες. Η Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας με την Ελλάδα της διαφθοράς και της αρπαχτής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και  πρόσθεσε ότι «τώρα μας λένε πως εκτός από νόμιμη, η λεηλασία ήταν και ηθική».

Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί, με την Ελλάδα της κρίσης, Δεν πρόκειται να σηκώσει ξανά κεφάλι. Δεν πρόκειται να επιστρέψει».

bookmark icon