Απειλούν με σφαίρες τον Κοτζιά

-
0

Στην αποκάλυψη ότι κάποιοι έστειλαν, την Πέμπτη, ανώνυμη επιστολή στον Νίκο Κοτζιά, στην οποία έγραφαν ότι «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα», προχώρησε ο αναπληρωτής  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Τόσκας διευκρίνισε ότι υπάρχει μόνο επιστολή, όχι και σφαίρες, τονίζοντας ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Υπογράμμισε επίσης ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής θα διαφυλαχθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.

Χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη από κάθε πλευρά» την επιστολή ο αναπληρωτής  υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες. Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο Νίκος Κοτζιάς κάνει με αριστοτεχνικές κινήσεις τις διαπραγματεύσεις, κάτω από τις εντολές του πρωθυπουργού και το κλίμα δεν ορίζεται με τις δηλώσεις ακραίων, ούτε με απειλητικές επιστολές προς τον ΥΠΕΞ».

Αναφερόμενος σε βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο η πρόεδρος της οργάνωσης «Ελλήνων Πολιτεία», Λίνα Παυλίδου, με το οποίο καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής, λέγοντας «Πάμε να τους τελειώσουμε, μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις», είπε ότι «αναζητούνται ποινικές ευθύνες». Σημειώνεται ότι το θέμα ήδη έχει προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Για τον Ρουβίκωνα

Κληθείς να σχολιάσει την δράση του Ρουβίκωνα και τις απειλές, είπε ότι «οι απόψεις της κυβέρνησης είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν και να εκφράζουν το εθνικό συμφέρον, όμως η δουλειά της κυβέρνησης είναι να διαπραγματεύεται μέσω διαλόγου».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι ίδιοι οι Ρουβίκωνες λένε ότι έχουν πάνω από 100 συλλήψεις» και ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει "σημαία" τον Ρουβίκωνα». «Είναι λάθος να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τα μεγάλα προβλήματα με τα μικρά που αφορούν σε κάποιους που πετάνε προκηρύξεις», είπε καταλήγοντας ο κ. Τόσκας.