Αποφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης

-289


 

 

 

Μετά από 15 μήνες παραμονής στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, αποφυλακίστηκε την Τρίτη, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η αποφυλάκιση έγινε με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς Μ. Τσιρώνη, ο οποίος  αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στην αίτηση αποφυλάκισης του, την οποία κατέθεσε στις 31 Ιουλίου στον ανακριτή κατά της διαφθοράς, δηλαδή αμέσως μετά την συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται, ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν έκανε επίκληση σοβαρών προβλημάτων υγείας, τα οποία πιστοποιούνταν και από έγγραφα του ΚΕΠΑ, σύμφωνα με τα οποία έχει αναπηρία άνω του 75%.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει κριθεί προφυλακιστέος δύο φορές, καθώς κατηγορείται για υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International, αλλά και για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με «ασύμφορες» εκπτώσεις ή και εντελώς δωρεάν, από τις οποίες, σύμφωνα με το  κατηγορητήριο, το Ίδρυμα ζημιώθηκε με 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος ωστόσο ισχυρίζεται ότι τα εκατομμύρια με τα οποία φέρεται πως είχε δωροδοκηθεί  είναι νόμιμα χρήματα και προέρχονταν από περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

bookmark icon
error: Content is protected !!