Αυτοψία στις παράκτιες περιοχές του Πειραιά για τη ρύπανση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας

-62


 

Τις παράκτιες περιοχές του Πειραιά, όπου έχουν παρουσιαστεί κομμάτια πετρελαιοκηλίδας μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό, επισκεπτονται σημερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Ναυτιλίας θα έχει συνάντηση με βουλευτές της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις έως τώρα ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Ναυτιλίας μαζί με τον αναπληρωτή υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο θα μεταβούν στη Σαλαμίνα, όπου θα έχουν συνάντηση με τη δήμαρχο Ισιδώρα Νάννου.

Στις 3.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Ναυτιλίας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Εντωμεταξύ ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης η διαδικασία απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο, ενώ σε περιοχές της Γλυφάδας όπου έχουν φτάσει τμήματα πετρελαιοκηλίδας ο Δήμος έχει τοποθετήσει κορδέλες κατά μήκος της παραλίας και ενημερώνει τους δημότες, να μην προσέρχονται προς το παρόν για κολύμβηση.

Το θέμα θα απασχολήσει και τη Βουλή, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, όπου το φέρνει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ή ελληνική κοινή γνώμη για την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση.

 

bookmark icon
error: Content is protected !!