Βασίλης Λεβέντης: Η κυβέρνηση, με το ένα χέρι κόβει επιδόματα και με το άλλο δίνει μποναμάδες

-30


+100%-

 «Η κυβέρνηση, με το ένα χέρι κόβει επιδόματα και με το άλλο δίνει μποναμάδες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Real fm, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ερωτηθείς αν θα υπερψηφίσει την πρόταση του κ. Τσίπρα δήλωσε ότι «θα σταθμίσει τις προϋποθέσεις που θα θέσει η κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα και αναλόγως θα πράξει».

Στην ερώτηση αν θα δώσει θετική ψήφο στο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Λεβέντης είπε ότι θα εξαρτηθεί από το ποιοι θα το πάρουν. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν μπορείς να αρνηθείς σε κάποιους να πάρουν τα χρήματα.

«Εμείς θέλουμε να το πάρουν οι μακροχρόνια άνεργοι, οι μονογονικές οικογένειες, θα το πάρουν αυτοί;», διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης.

Ανέφερε τέλος ότι η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση για το κοινωνικό μέρισμα σημειώνοντας: «Εμείς θέλουμε μία οικονομική προοπτική για τη χώρα και όχι με τυχοδιωκτισμούς να δίνουμε βοηθήματα και επιδόματα που θυμίζουν άλλες εποχές. Η κυβέρνηση, αφού έκοψε επιδόματα σε αναπήρους, κατήργησε το ΕΚΑΣ, τώρα δίνει φιλοδωρήματα για τα Χριστούγεννα, προσπαθώντας να κερδίσει πολιτικά οφέλη. Λέμε στον κόσμο «σε καταστρέψαμε» και μετά τού χαϊδεύουμε τα αυτιά με επιδόματα».

bookmark icon