Γαβρόγλου: Συγκρουόμαστε με τα μικροσυμφέροντα στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως προέλευσης

-99


+100%-

 

Για τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος και το πώς η κυβέρνηση θέλει να τις αντιμετωπίσει μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στην συζήτηση που έγινε στη Λάρισα στο πλαίσιο  του 4ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Ο υπουργός παιδείας τόνισε ότι ως κυβέρνηση «θέλουμε να αναδείξουμε τις παθογένειες και τα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση και να είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, ανεξάρτητα αν οι φορείς των μικροσυμφερόντων είναι αριστεροί, κεντρώοι ή συντηρητικοί».

Σε ότι αφορά το Λύκειο, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι «να ολοκληρώνονται οι σπουδές στη Β’ Λυκείου και η Γ’ Λυκείου να είναι προπαρασκευαστικό έτος, χωρίς να χάνει το σχολικό της χαρακτήρα».

Για τις Πανελλαδικές ο κ. Γαβρόγλου είπε πως «η κάθε φουρνιά μαθητών που δίνει πανελλαδικές εξετάσεις κοστίζει στις οικογένειες 2 δισ. ευρώ».

Αναφερόμενος τέλος γενικά στην κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Παιδείας ο υπουργός σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να εδραιωθεί μια κανονικότητα» σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, ενώ αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση είπε πως στα πανεπιστήμια θα πρέπει λειτουργούν και Κέντρα Δια Βίου Εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν τα ιδρύματα «να συνδεθούν με τις διάφορες ανάγκες της κοινωνίας».

bookmark icon