Για τρομοκρατία δικάζεται Γερμανίδα δημοσιογράφος στην Τουρκία

-119


+100%-

Άρχισε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη η δίκη της Γερμανίδας δημοσιογράφου και μεταφράστριας, Μεσαλέ Τολού, η οποία κατηγορείται από την τουρκική δικαιοσύνη ότι ανήκει σε «τρομοκρατική οργάνωση».

Η Μεσαλέ Τολού, η οποία είναι φυλακισμένη από τα τέλη Απριλίου στην Τουρκία, κατηγορείται ότι ανήκει στο Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα (MLKP), έναν πολιτικό σχηματισμό που είναι παράνομος στην Τουρκία, επειδή θεωρείται «τρομοκρατικός».

Η 33 ετών τουρκικής καταγωγής Γερμανίδα πολίτης, η οποία εργαζόταν ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια σ’ ένα μικρό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων της αριστεράς, το Etkin Haber Ajansi (ETHA) κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

«Απορρίπτω τις κατηγορίες εναντίον μου. Έγινα στόχος της αστυνομίας εξαιτίας μιας μετάφρασης που έκανα για το ETHA», είπε η ίδια, σύμφωνα με δηλώσεις της που αναρτήθηκαν στο Twitter από το δικηγορικό γραφείο Δίκαιο των Καταπιεσμένων που την εκπροσωπεί.

Η Τολού κρατείται μαζί με τον τριών ετών γιο της και περιλαμβάνεται στους δέκα Γερμανούς που κρατούνται στην Τουρκία στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

bookmark icon