Γιώργος Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό τομέα

-39


+100%-

 

Στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον ενεργειακό τομέα και γενικότερα στην ανάπτυξη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ζητώντας να δοθούν από την κεντρική διοίκηση στους αυτοδιοικητικούς φορείς τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στον χαιρετισμό του στο φόρουμ με θέμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας – Επενδύοντας Στο Ευρωπαϊκό Όραμα», ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας όχι μόνο δεν έμεινε απαθής, αλλά έχει να επιδείξει σημαντικές πρωτοβουλίες και έργο στα θέματα της ενέργειας.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε δράσεις ενεργειακής αποδοτικότητας στα δημοτικά κτίρια, την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης δημοτικών εγκαταστάσεων με παράλληλη εξοικονόμησης πόρων μέσω της σωστής συντήρησης του δικτύου, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας μέσω της εφαρμογής των τοπικών σχεδίων αποκεντρωμένης διαχείρισης, την χρήση λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης στον φωτισμό των δρόμων, καθώς και σε μία σειρά άλλων δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας.

bookmark icon