"Εισαγωγή" Μογκερίνι για την συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ

-
0

Την ανάγκη ομαλοποίησης των σχέσεων της ΠΓΔΜ με τους γείτονες της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αλλά και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει σε σχέση με το Κράτος Δικαίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της, επισήμαναν οι Βρυξέλλες στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο Ντιμιτρόφ συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης με την εκπρόσωπο της ΕΕ για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής Φρεντερίκα Μογκερίνι, αλλά και με άλλους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι ιθύνοντες των Βρυξελλών τον  ενημέρωσαν για τα βήματα προσέγγισης των Δυτικών Βαλκανίων,  που θα κάνει μέχρι την άνοιξη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της ΕΕ υπογράμμισαν στον Ντιμιτρόφ την σημασία που αποκτά η εναρμόνιση των Σκοπίων με τα ευρωπαϊκά δεδομένα σε σχέση με τα ζητήματα της εξωτερικής, αλλά και της εσωτερικής πολιτικής.

Μετά την συνάντηση, ο Νικόλα Ντιμιτρόφ έγραψε στο Twitter : «Το μεγαλύτερο πατριωτικό καθήκον της γενιάς μας είναι να φροντίσουμε να πιάσουμε το τρένο της ΕΕ και να διασφαλίσουμε το ευρωπαϊκό μέλλον, τη σταθερότητα και την ευημερία των ...Μακεδόνων πολιτών».

Την ίδια ώρα τα βλέμματα όλων στρέφονται στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 16:00. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε πάνελ, στο πλαίσιο του Φόρουμ, με τίτλο: «Stabilizing the Mediterranean» («Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο»).