Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Γιάννη Καψή

-68


+100%-

Ακέραιο άνθρωπο και αγωνιστή της δημοκρατίας χαρακτηρίζει με ανακοινώσεις του σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος τον δημοσιογράφο και πρώην υπουργό Γιάννη Καψή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Τη θλίψη του για την απώλεια του πολιτικού και δημοσιογράφου Γιάννη Καψή εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης.

«Ο Γιάννης Καψής, ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος και πολιτικός με μακρά και γόνιμη διαδρομή στα δημόσια πράγματα της χώρας, έφυγε από τη ζωή σήμερα. Το πάθος του για την αλήθεια και τη δημοκρατία, οι πολιτικοί και κοινωνικοί του αγώνες αποτυπώθηκαν στη σημαντική διαδρομή του μέσα από το προδικτατορικό «Έθνος» και τα μεταπολιτευτικά «Νέων»» σημείωσε ο κ. Βούτσης, συμπληρώνοντας πως «η πολυετής θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών ανέδειξε ένα πλούσιο διπλωματικό έργο για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων, με συνθήκες και συμφωνίες που παραμένουν σε ισχύ ως τις μέρες μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνίστηκε για τα δημοκρατικά ιδεώδη

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τον θάνατο του Γιάννη Καψή» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γ. Καψής αγωνίστηκε για τα δημοκρατικά ιδεώδη, για τα οποία και διώχτηκε από το καθεστώς της χούντας. Η σταδιοδρομία του στο χώρο της δημοσιογραφίας περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές επιτυχίες που τον καθιέρωσαν ως έναν από τις πιο εξέχουσες μορφές της γενιάς του στον χώρο των ΜΜΕ».

«Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Νέα Δημοκρατία: Πορεύθηκε με συνέπεια, ήθος και τόλμη

Στην ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Γιάννη Καψή η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του, σημειώνοντας ότι «ο Γιάννης Καψής σε όλη τη διαδρομή του πορεύθηκε με συνέπεια, ήθος και τόλμη και άφησε το στίγμα του στο δημοσιογραφικό στίβο και την πολιτική ζωή του τόπου».

Φώφη Γεννηματά: Ενεργός δημοκράτης πολίτης

«Ο Γιάννης Καψής υπήρξε μια εμβληματική μορφή που άφησε το αποτύπωμά της στη δημοσιογραφία, την αντίσταση κατά της δικτατορίας και την πολιτική ζωή» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Ο αγαπημένος μας Γιάννης, υπήρξε ένας ενεργός δημοκράτης πολίτης που βρισκόταν πάντα στις επάλξεις των αγώνων της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, ένας άξιος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου με ξεχωριστή συμβολή και ήθος» σημείωσε η κ. Γεννηματά  και πρόσθεσε: «Αποχαιρετούμε έναν ακέραιο άνθρωπο, έναν κορυφαίο δημοσιογράφο, έναν διαχρονικά συνεπή αγωνιστή. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

Γιώργος Παπανδρέου: Μαχητής δημοσιογράφος και πολιτικός

«Ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας μαχητής δημοσιογράφος και πολιτικός «έφυγε» από κοντά μας. Η λύπη μας είναι μεγάλη. Καλό ταξίδι, Γιάννη» ήταν το σχόλιο του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργου Παπανδρέου.

Ένωση Κεντρώων: Αποχαιρετούμε όλοι έναν σημαντικό και έντιμο άνθρωπο

«Ο δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος αποχαιρετά σήμερα, τον Γιάννη Καψή έναν σημαντικό και έντιμο άνθρωπο, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου» αναφέρει το σχόλιο της Ένωσης Κεντρώων.

bookmark icon