Ενδιαφέρουσα η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΕΛΚ, σύμφωνα με ανώτατη πηγή της ΝΔ

-43


+100%-

Ανώτατη πηγή της ΝΔ, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη συζήτηση που έγινε στην συνέλευση της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Στρασβούργο, κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε συνολικά 15 ερωτήσεις.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει ο πρόεδρος της ΝΔ, η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία και το ενδεχόμενο διακοπής των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

Οι ίδιες πηγές διαβεβαίωσαν ότι ουδείς συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη δεν έχει υπονοήσει ή πει ευθέως ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα ή να τον έχει προτρέψει να μην επιμένει στην άποψη ότι όσο συντομότερα γίνουν τόσο το καλύτερο.

«Προφανώς ο πρωθυπουργός κάτι ξέρει για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν οι εκλογές γίνουν νωρίτερα», είπε η ανώτατη πηγή της ΝΔ αναφερόμενη στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Για την οικονομία η ανώτατη πηγή της ΝΔ τόνισε ότι «καθαρή έξοδος από την κρίση, έτσι όπως κάποιοι θέλουν να την παρουσιάσουν, δεν υπάρχει» και υποστήριξε ότι αν υπήρχε δεν θα χρειαζόταν να νομοθετήσουμε ήδη μέτρα για το 2019 και το 2020.

Η ίδια ανώτατη πηγή της Πειραιώς ανέφερε ότι στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να πάρει ξανά μπροστά η μηχανή της ελληνικής οικονομίας, να δημιουργηθεί πλούτος και ανάπτυξη, κάτι που μπορεί να συμβεί μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις. Είπε επίσης ότι «ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για 5 χρόνια είναι η τιμωρία της χώρας για την αφερεγγυότητα του κ. Τσιπρα».

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο πρόσθεσε: «Δεν είμαστε μόνο στην εποχή των fake news. Έχουμε και fake events . Σας διαβεβαιώ ότι μπορώ βγαίνοντας από το ευρωκοινοβούλιο να με υποδεχτούν πολίτες που βρέθηκαν τυχαία έξω, θερμά…».

bookmark icon