Επιμένουν οι ΗΠΑ στις εξηγήσεις από την Άγκυρα για τις συλλήψεις

-102


+100%-

Μία εξήγηση από την Άγκυρα για τη σύλληψη μελών του προσωπικού της αποστολής των ΗΠΑ στην Τουρκία εξακολουθούν να επιδιώκουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον πρεσβευτή Τζον Μπας.

Ο Μπας, ο οποίος κατηγορείται από τον Ερντογάν ότι προκάλεσε τη διαμάχη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν σκοπό να προβάλουν προσκόμματα στις σχέσεις με την Τουρκία και πρόσθεσε: «Δυστυχώς… η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει λάβει ακόμη οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από την τουρκική κυβέρνηση για τους λόγους για τους οποίους ντόπιοι υπάλληλοί μας κρατούνται ή έχουν συλληφθεί».

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον δύο ντόπιοι υπάλληλοι αμερικανικού προξενείου έχουν συλληφθεί στην Τουρκία και μάλιστα η δεύτερη σύλληψη στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης ήταν εκείνη που οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες στην απόφαση να σταματήσουν την χορήγηση θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για σκοπούς εκτός μετανάστευσης στους Τούρκους πολίτες.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναθεωρήσουν σύντομα την απόφασή τους και ανέφερε ότι η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών για την επίλυση της κρίσης.

 

bookmark icon