Ερντογάν σε Γκάμπριελ: Να γνωρίζεις τα όριά σου

-385


Συστάσεις στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να «γνωρίζει τα όριά του» έκανε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ο οποίος κατήγγειλε την «παρέμβασή» του στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές.

«Δεν έχει κανένα όριο! Ποιος είσαι εσύ για να μιλάς για τον πρόεδρο της Τουρκίας;… Να γνωρίζεις τα όριά σου! Προσπάθησε να μας κάνει μάθημα… Εδώ και πόσο καιρό είσαι πολιτικός; Πόσο χρονών είσαι;» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας ενώπιον υποστηρικτών του στο Ντενιζλί, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Αφορμή της νέας έντασης στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε τους Τούρκους που έχουν επίσης γερμανική υπηκοότητα να «δώσουν ένα μάθημα» στα κόμματα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των «Πρασίνων», που όλα τους «δείχνουν ασέβεια απέναντι στην Τουρκία».

Σε αυτές τις δηλώσεις αντέδρασε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πριν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ διαμηνύσει, μέσω του εκπροσώπου της, ότι δεν θα «ανεχθεί κανενός είδους παρέμβαση».

Σήμερα πάντως ο Ερντογάν επανέλαβε την παρότρυνσή του προς του Τούρκους της Γερμανίας, τονίζοντας: «Δώστε τους ένα μάθημα στις γερμανικές εκλογές. Διεξάγουν εκστρατεία κατά της Τουρκίας. Ψηφίστε εκείνους που δεν επιδεικνύουν καμία εμπάθεια προς την Τουρκία».

Και κατέληξε: «Λίγο μας ενδιαφέρει εάν η Γερμανία μας ανοίξει τις πόρτες της. Έχουμε αρκετές πόρτες».

 

bookmark icon
error: Content is protected !!