Ζητήματα δημοκρατίας στην ΝΔ θέτει ο Αντώναρος

-
3

Αντικαταστατική και άκυρη χαρακτηρίζει τη διαγραφή του από τη ΝΔ ο Ευάγγελος Αντώναρος, λίγες ώρες μετά την διαγραφή του από το κόμμα με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Αντώναρος σημειώνει ότι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκει από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσει  φυσικά να ανήκει «έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις», οι οποίες ,όπως αναφέρει «σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα».

Ο κ. Αντώναρος, ο οποίος σημειωτέον διατηρεί στενές σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή, στην ανάρτησή του αναφέρει ότι πληροφορήθηκε από δημοσιογράφους και ΜΜΕ «ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη» τίθεται εκτός κόμματος. Χαρακτηρίζει μάλιστα αυτήν την απόφαση «αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

«Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα», αναφέρει ο κ. Αντώναρος, ο οποίος καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ «να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιεχόμενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης».

Ο κ. Αντώναρος σημειώνει επίσης ότι η ιστορία και η μεγάλη διαδρομή του στην παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές και τονίζει ότι δεν επιτρέπει «σε κανέναν και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση - με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό».

Προσθέτει επίσης ότι «όλοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο» και προειδοποιεί ότι θα επανέλθει όταν ενημερωθεί για τη στάση του κ. Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη ΝΔ μετά την ανάρτηση του στο Facebook κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία κρίθηκε ιδιαίτερα σκληρή. Στην ανάρτηση του ο κ. Αντώναρος σημείωνε: «Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και η ΝΔ, πηγές της οποίας σημείωναν ότι είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια, αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας.