Καταδίκη και βαθιά θλίψη από την Σαουδική Αραβία

-138


+100%-

Η Σαουδική Αραβία εξέφρασε την «καταδίκη και τη βαθιά θλίψη» της για την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Μάλιστα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του παλατιού που επικαλούνται σαουδαραβικά ΜΜΕ κάνει λόγο για μια «αδικαιολόγητη και ανεύθυνη» ενέργεια.

«Το βασίλειο εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απόφαση να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Είχε ήδη προειδοποιήσει εναντίον των σοβαρών συνεπειών που μπορεί να έχει αυτή η αδικαιολόγητη και ανεύθυνη ενέργεια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η απόφαση δείχνει πως η Ουάσινγκτον εμφορείται από προκατάληψη σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και των δικαιωμάτων του και τονίζεται ότι με την απόφαση Τραμπ πάει πίσω η ειρηνευτική διαδικασία και παραβιάζεται η ουδετερότητα σε ό, τι αφορά το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.

Το Βασίλειο εκφράζει τέλος την ελπίδα η αμερικανική κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να συμμορφωθεί με την βούληση της διεθνούς κοινότητας.

Εντωμεταξύ ο βασιλιάς Σαλμάν συζήτησε τις  εξελίξεις σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας. Δεν έγιναν ωστόσο γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

bookmark icon