Καταθέτει σε επιτροπή του Κογκρέσου ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ

-42


+100%-

Στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων προσήλθε να καταθέσει εκ νέου ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κλήθηκε και πάλι από το Κογκρέσο  προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών για τη φερόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016, καθώς και για το ενδεχόμενο να υπήρξε σύμπραξη ρωσικών υπηρεσιών με το προεκλογικό επιτελείο του πατέρα του.

Η κατάθεση του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να κρατήσει αρκετές ώρες.

Αν και οι δημοσιογράφοι δεν είδαν τον Τραμπ Τζούνιορ να φτάνει στην αίθουσα της Επιτροπής, υψηλόβαθμα στελέχη του Κογκρέσου  επιβεβαίωσαν ότι βρίσκεται ήδη εκεί.

Ο υιός Τραμπ κατέθεσε και τον περασμένο Σεπτέμβριο για το ίδιο θέμα στην Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας, ενώ μήνυμα ότι θέλει να του μιλήσει του απέστειλε και η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας.

Οι Επιτροπές ζητούν κυρίως να ενημερωθούν για την συνάντηση που είχε τον Ιούνιο του 2016, στον Πύργο Τραμπ στην Νέα Υόρκη, με μια Ρωσίδα δικηγόρο από την οποία, όπως έχει πει, ήλπιζε να πάρει πληροφορίες για «την υγεία, τον χαρακτήρα και τα προσόντα» της Χίλαρι Κλίντον.

bookmark icon