Κατηγόρησε τον Τραμπ για «σιωνιστική νοοτροπία»

-106


+100%-

Για «σιωνιστική νοοτροπία» κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Ο πραγματικός ιδιοκτήτης αυτών των εδαφών είναι η Παλαιστίνη. Ο Τραμπ θέλει να είναι το Ισραήλ. Αυτό είναι αποτέλεσμα των ευαγγελικών αρχών του και μιας σιωνιστικής νοοτροπίας» κατήγγειλε ο Ερντογάν, στην συνέντευξη τύπου, μετά την συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η μοίρα της Ιερουσαλήμ δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια μιας χώρας που πίνει αίμα, διευρύνει τα σύνορά της σκοτώνοντας, βάναυσα, παιδιά, άμαχους και γυναίκες» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας την απόφαση του ΟΙΣ ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορει πλέον να έχει ρόλο μεσολαβητή στις προσπάθειες για τη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης.

«Από εδώ και στο εξής, αποκλείεται οι μεροληπτικές ΗΠΑ να διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, αυτή η περίοδος έχει παρέλθει» τόνισε ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να συζητήσουμε ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή στο εξής» και υπογραμμίζοντας ότι «αυτό πρέπει να συζητηθεί και στον ΟΗΕ».

bookmark icon