Κλάους Ρέγκλινγκ: Κανένας λόγος ανησυχίας για το χρέος της Ελλάδας

-71


Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το χρέος της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΜΣ, ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρει ότι είναι αλήθεια ότι το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ, προσθέτει ωστόσο ότι: «Το μισό, όμως, είναι προς τον ΕΜΣ, στον θεσμό μου, και εμείς χρεώνουμε μόνο το κόστος δανεισμού μας, περίπου 1%. Επομένως, η Ελλάδα δεν έχει υπερβολικό χρέος τώρα, επειδή δίνουμε δάνεια για διάρκεια μεγαλύτερη από 30 χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ανάκαμψη της Ευρώπης θα συνεχισθεί, ο Ρέγκλινγκ απάντησε ότι «η κρίση του ευρώ έχει τελειώσει» και πρόσθεσε: «Ασχολούμαστε ακόμη με την Ελλάδα, ως την τελευταία περίπτωση της παλιάς κρίσης. Έχουν άλλους 11 μήνες με το τρέχον πρόγραμμα. Βασικά, όμως, η κρίση του ευρώ έχει ξεπερασθεί».

Και κατέληξε λέγοντας: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρξει τα επόμενα δέκα χρόνια ξανά πρόβλημα στην Ευρώπη. Οι οικονομίες κινούνται σε κύκλους, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Επομένως, θα υπάρξει και άλλος κύκλος, θα υπάρξει και άλλη πτώση, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος εφησυχασμού, όταν τα πράγματα πάνε καλά και τώρα πάνε καλά».

bookmark icon
error: Content is protected !!