"Πόλεμος" κυβέρνησης - ΝΔ για τις σφαίρες στον Κοτζιά

-
4

Με ένα tweet που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καταδεικνύει συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια, ως τους ηθικούς αυτουργούς των απειλών που δέχτηκε για την ζωή του, με ανώνυμη επιστολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών καλεί μάλιστα τη ΝΔ και την Ιερά Σύνοδο να καταδικάσουν τις απειλές εναντίον του "χωρίς μεν και αλλά". Αναφέρει  επίσης, ότι δέχεται επί χρόνια από συγκεκριμένα συστήματα  συκοφαντίες και στοχοποίηση και υπογραμμίζει ότι «τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς».

«Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά», καταλήγει ο κ. Κοτζιάς.

Την ίδια ώρα, κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι οι συνεχείς συκοφαντίες σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών διαμορφώνουν αυτήν την ατμόσφαιρα και παραλλήλως καταδικάζουν κατηγορηματικά τις απειλές. Προσθέτουν τέλος ότι οι απειλές δεν θα σταθούν εμπόδιο στην αποφασιστικότητα του κ. Κοτζιά για επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Το πλήρες tweet του Ν. Κοτζιά:

«Επί χρόνια, συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν ώστε να με στοχοποιήσουν. Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε επιστολή που στάλθηκε στον υπουργό Εξωτερικών, η οποία περιείχε την απειλή: «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».

Καταδικάζει τις απειλές η ΝΔ

Την απερίφραστη καταδίκη της στις απειλές εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εκφράζει η ΝΔ.

Σε δήλωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται», προσθέτοντας πως προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών.

«Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Τι έλεγε νωρίτερα το Μαξίμου

Είχε προηγηθεί σχόλιο του Μαξίμου στο οποίο αναφερόταν ότι  «η Νέα Δημοκρατία εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές» και ότι «όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφερόταν στην απειλή για «σφαίρες για τους προδότες» που εκτόξευσε η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος, σε τηλεοπτικό μήνυμα πρόσκλησης στο συλλαλητήριο της Κυριακής και στην απειλητική επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών ότι έχουν τρεις σφαίρες για τον ίδιο.

«Μετά τις "σφαίρες για τους προδότες" που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά» υπογράμμιζε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.