Κουρουμπλής: «Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού»

-90


«Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό, σημειώνοντας ωστόσο ότι η εικόνα σήμερα είναι «εντελώς διαφορετική» από ό, τι χθες,

Ο κ. Κουρουμπλής μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 λίγο μετά την επίσκεψή του το πρωί της Πέμπτης στις περιοχές που έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα και ερωτηθείς εάν σκέφτηκε την παραίτηση μετά την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στη Σαλαμίνα, απάντησε: «Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. Χωρίς υπερβολές, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική».

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ακόμη, πως γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια για την απορρύπανση και ότι έχουν επιστρατευθεί τρεις ειδικές εταιρίες που ειδικεύονται σε τέτοια ζητήματα.

Ανέφερε επίσης ότι το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Κουντούρη, ενώ σε ότι αφορά την στεγανοποίσηση του βυθισμένου πλοίου είπε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%.

Τέλος, ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπολοιο επισήμανε πως «η εντολή που έδωσα είναι πως τα πάντα ελέγχονται. Και σε μένα δημιουργεί κάποιες απορίες όλη η διαδικασία».

 

bookmark icon
error: Content is protected !!