Κουρουμπλής: Παραμύθια της Χαλιμάς οι κατηγορίες βουλευτών της ΝΔ ότι υπήρξε αργοπορία

-122


Έχω κινητοποιήσει θεούς και δαίμονες για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτηρίζοντας παραλλήλως «παραμύθια της Χαλιμάς» τις κατηγορίες βουλευτών της ΝΔ ότι υπήρξε αργοπορία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο  υπουργός Ναυτιλίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο έχει «εξαντλήσει όλα τα μέσα που υπάρχουν διαθέσιμα στον ελληνικό χώρο».

Επανέλαβε επίσης ότι στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας από την βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» συμμετέχει και ένα υπερσύγχρονο ευρωπαϊκό σκάφος, ειδικό στις πετρελαιοκηλίδες.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι γίνεται μια γιγάντια επιχείρηση, τονίζοντας: «Έχω δώσει εντολή στο Λιμενικό να την επιτηρεί από κοντά. Ακόμη και στον γερανό της απάντλησης του πετρελαίου από το βυθισμένο πλοίο έχουμε τοποθετήσει άνδρες του Λιμενικού», ενώ εκτιμά ότι μέσα σε 20-25 ημέρες θα έχουν καθαριστεί τα πάντα.

Τέλος επαναλαμβάνει ότι η κινητοποίηση ήταν άμεση και αποδίδει στα ρεύματα την μεταφορά τμήματος της ρύπανσης στις απέναντι ακτές του παραλιακού μετώπου.

bookmark icon
error: Content is protected !!