Μέσα στο 2017 οι τηλεοπτικές άδειες

-137


Στην εκτίμηση ότι η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 προχωρά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.

Σε συνέντευξή του στην Αυγή, ο κ. Κρέτσος προσθέτει επίσης ότι «θα είναι προς το συμφέρον όλων, κράτους, επιχειρηματιών και πολιτών, να περάσουμε σε καθεστώς πλήρους νομιμότητας», χαρακτηρίζοντας παραλλήλως «λυπηρό» το γεγονός ότι η υφιστάμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προστατεύει το μιντιακό τοπίο από τη δημιουργία τραστ.

Ο κ. Κρέτσος σημειώνει επίσης ότι η αδειοδότηση των καναλιών είναι ένα πρώτο βήμα για την προστασία των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ, όπως και το μητρώο των online media που λειτουργεί εδώ και έξι μήνες, αλλά και το μητρώο περιφερειακού Τύπου που ψηφίστηκε πριν μία  εβδομάδα από τη Βουλή.

Σε ότι αφορά την Πλατφόρμα Διάθεσης Διαφημιστικού Χρόνου ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής τονίζει ότι θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ εκτιμά ότι σε περίπου οκτώ μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία το barcode για τον έντυπο Τύπο.

 

 

bookmark icon
error: Content is protected !!