Μπουτάρης: Αποδίδει το Γραφείο Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη

-203


Ικανοποιημένος από τη λειτουργία του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και από τις συναντήσεις που έχει κάνει στην πόλη ο Αλέξης Τσίπρας με ξένους ηγέτες, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM 104,9», ο κ. Μπουτάρης είπε: «Εγώ ήμουν πολύ επιφυλακτικός για τη δημιουργία γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, εν τέλει όμως φαίνεται ότι αποδίδει τουλάχιστον στην περίπτωση του δήμου».

Πρόσθεσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «τρία θέματα που θέσαμε απευθείας στον πρωθυπουργό, ακούστηκαν και μάλιστα με ταχύτητα, αποδεικνύοντας ότι είναι καλή η κίνηση δημιουργίας γραφείου πρωθυπουργού. Σημαντικό όμως για την πόλη είναι και το ότι συναντάει ξένους ηγέτες στη Θεσσαλονίκη».

Σχολιάζοντας τις κινήσεις αναβάθμισης που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή, στις οποίες αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι «η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Μπουργκάς είναι σημαντική για την ανάπτυξη της πόλης, όπως και το ότι παίρνει μπροστά το λιμάνι και το αεροδρόμιο «Μακεδονία»».

Σχολιάζοντας τα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν στο σημείο διασταύρωσης των διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο κ. Μπουτάρης είπε ότι «το αεροδρόμιο δεν πρέπει να μείνει ούτε μια μέρα κλειστό» και πρόσθεσε: «Δεν είναι απαραίτητο να γίνει το έργο κατά την εκτίμηση των τεχνικών όλων των αεροπορικών εταιρειών. Όπως λένε οι πτήσεις θα μειωθούν κατά 60%, δεν μπορούν οι εταιρείες να αλλάζουν τα δρομολόγια τους. Πρέπει να το αναλάβει ο πρωθυπουργός, να καταλάβει ότι δεν είναι απαραίτητο το έργο και να σταματήσει αυτή η ιστορία».

 

bookmark icon
error: Content is protected !!