Νέα Ιντιφάντα προβλέπει η Τεχεράνη

-47


+100%-

Η Τεχεράνη καταδίκασε με δριμύτητα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα παλαιστινιακή εξέγερση.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάνει λόγο για «πρόκληση και για μια παράλογη απόφαση εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών που θα προκαλέσει μια νέα Ιντιφάντα και θα ωθήσει προς πιο ριζοσπαστικές συμπεριφορές και περισσότερη οργή και βία».

Η Τεχεράνη χαρακτηρίζει επίσης «σαφή παραβίαση των διεθνών ψηφισμάτων» την απόφαση του Αμερικανού προέδρου και επισημαίνει ότι η Ιερουσαλήμ συνιστά «αναπόσπαστο τμήμα της Παλαιστίνης».

«Το Ιράν καταδικάζει με δριμύτητα αυτήν την ενέργεια και καλεί τη διεθνή κοινότητα, τις χώρες που ασκούν επιρροή και ιδίως τις μουσουλμανικές χώρες νε εμποδίσουν την εφαρμογή αυτής της απόφασης των ΗΠΑ που δεν ωφελεί παρά μόνο το σιωνιστικό καθεστώς, ώστε να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της περιοχής», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

bookmark icon