«Ναι» επί της αρχής για το μέρισμα λέει από το Στρασβούργο ανώτατη πηγή της ΝΔ

-47


+100%-

Ανώτατη πηγή της Νέας Δημοκρατίας  σε συζήτηση με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο είπε για το μέρισμα ότι είναι κατά βάση ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει «ναι» επί της αρχής, επαναφέροντας παραλλήλως την συζήτηση επί της ουσίας.

Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται σε κατεύθυνση με καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους», είπε από το Στρασβούργο η ανώτατη πηγή της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με τη λογική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε κόσμο από τη φτώχεια. Όχι να τους κρατάμε φτωχούς και να τους επιδοτούμε. Πρώτοι εμείς εφαρμόσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μάλιστα όχι μόνο σε ο, τι αφορά τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων αλλά και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας και την στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων».

Παραλλήλως έκανε λόγο για «ξεκάθαρο πανικό και έντονη ανησυχία της κυβέρνησης σε πολλά επίπεδα», ενώ στο ερώτημα αν αλλάζει η ατζέντα σημείωσε: «Η ατζέντα αλλάζει για μια μέρα. Η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει. Δεν θεωρώ πως θα υπάρξει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και το 2018 θα είναι εκλογικό έτος».

bookmark icon