Νεκροί οι 71 επιβαίνοντες ρωσικού αεροσκάφους

-
1

Νεκροί είναι οι 65 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines, το οποίο κατέπεσε την Κυριακή κοντά στην Μόσχα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Την ίδια ώρα πηγή από τις ίδιες υπηρεσίες δήλωσε στην RIA Novosti, ότι το αεροσκάφος An-148 της «Saratov Airlines» από το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας, δύο λεπτά μετά την απογείωση εξαφανίστηκε από το ραντάρ. Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι αργότερα ένα αεροπλάνο βρέθηκε πεσμένο.

Παραλλήλως η πύλη Flightradar24, που παρακολουθεί την κίνηση των αεροσκαφών, κοινοποίησε ότι η ταχύτητα του An-148 μετά τις 14:26 αρχίζει να πέφτει απότομα.

Το αεροσκάφος είχε προορισμό το Ορσκ στην περιοχή Ορενμπούργκ, νοτίως των Ουραλίων και σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax «φέρεται να έχει συντριβεί κοντά στο χωριό Αργκούνοβο». «Το πλήρωμα και οι επιβάτες δεν είχαν καμία ελπίδα επιβίωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα και υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης και αναζήτησης των αιτιών.