Ξεπερνούν τα 1,5 δισ. ευρώ τα επενδυτικά σχέδια για την καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης

-131


+100%-

Ενδιαφέρον να διαθέσουν περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ σε έργα που αφορούν την κατασκευή πάρκων θερμοκηπίων για την καλλιέργεια και επεξεργασία της κάνναβης, έχουν εκφράσει καλλιεργητές, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου στο Bloomberg.

Αυτή η δυνατότητα, όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση, θα έδινε στην Ελλάδα ένα μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, το οποίο μπορεί να ανέλθει στα 200 δισ. ευρώ την επόμενη 10ετία.

Σύμφωνα με την ομάδα εργασίας που ετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα, μια μονάδα με 12 – 15 θερμοκήπια κάνναβης θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας.

Στην κυβέρνηση υπάρχουν σχέδια να κατατεθεί το νομοσχέδιο έως τα τέλη του έτους και η ψήφισή του θα δώσει επαρκή χρόνο για καλλιέργεια, προκειμένου να υπάρξει συγκομιδή το επόμενο καλοκαίρι.

Όπως δηλώνει στο Bloomberg ο κ. Αποστόλου η καλλιέργεια και οι πωλήσεις θα γίνονται μόνο για ιατρικούς σκοπούς.

«Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, με μέλη των οικογενειών τους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνος και Πάρκινσον, θα μπορούν να παίρνουν σκευάσματα που θα παράγονται εδώ, βάσει των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», αναφέρει.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο η καναδική εταιρία παραγωγής ιατρικής κάνναβης Tilray ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ στην Πορτογαλία, εκτιμώντας ότι θα αυξηθεί η ζήτηση ιατρικής κάνναβης στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα ο όμιλος Cronos Group με έδρα το Τορόντο έχει προχωρήσει σε συμφωνία με μια εταιρία χονδρικής πώλησης φαρμακευτικών ειδών για την προμήθεια της γερμανικής αγοράς με ιατρική μαριχουάνα και εξετάζει την επέκτασή της και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

bookmark icon