Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις

-78


+100%-

Τετρασέλιδο φυλλάδιο για τις πολιτικές εξελίξεις, με τίτλο «Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» σ’ ένα άδικο σύστηµα – Συμπόρευση με το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και Κοινωνική Συμμαχία για την εξουσία», εξέδωσε το ΚΚΕ.

«Κανένα προπαγανδιστικό περιτύλιγμα περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «μεταμνημονιακής εποχής» δεν µπορεί να κρύψει ότι τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώµατα είναι μπροστά μας» αναφέρει το ΚΚΕ και επισημαίνει ότι ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της «νέας εποχής» αποκαλύπτεται από:

  • Το γεγονός ότι ήδη έχουν προνομοθετηθεί µέτρα – όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου – για µετά το 2018.
  • Ότι ενόψει της γ’ αξιολόγησης προωθείται νέο τσεκούρι σε εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, χτύπημα ακόμη και του δικαιώµατος στην απεργία.
  • Ότι ο προϋπολογισμός για το 2018, που προβλέπει ανάπτυξη 2,4%, την ίδια στιγμή φέρνει νέα φοροληστεία, νέες μεγάλες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες.
  • Ότι σπάει κόκκαλα η μερική απασχόληση, η ανασφάλιστη κι απλήρωτη εργασία, ότι μία θέση εργασίας μοιράζεται σε 2-3 εργαζομένους, φτηνούς και αναλώσιμους. Έτσι εμφανίζουν μειωμένη την ανεργία.

Παραλλήλως το ΚΚΕ επισημαίνει, ότι «η ίδια πολιτική εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες – µέλη της ΕΕ (π.χ. Γαλλία), ανεξάρτητα αν έχουν μνηµόνια, ανεξάρτητα από το ύψος του κρατικού χρέους και των ρυθμών ανάπτυξης. Γιατί κι εκεί η ίδια τάξη έχει την εξουσία. Αυτός είναι ο καπιταλισµός».

Τονίζει επίσης ότι «κυβέρνηση και ΝΔ ανταγωνίζονται για το ποιος θα δώσει µεγαλύτερες εγγυήσεις στο κεφάλαιο», προσθέτοντας ότι «η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ κι ο κυνισµός της ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νοµίσµατος. Είναι το καρότο και το µαστίγιο της αντιλαϊκής πολιτικής».

Κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μην έχουν «καμία εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα τα οποία, µέσα από την αναβάπτιση της κεντροαριστεράς, τα επιτελεία του συστήματος επιχειρούν να τα ξεπλύνουν για τη διαχρονική προσφορά τους στο σύστημα, για το τσάκισμα του λαού στο οποίο έβαλαν πλάτη τα προηγούμενα χρόνια».

Το ΚΚΕ απευθύνεται και «σε όσους νιώθουν απογοητευμένοι, εξαπατημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όσους δεν θέλουν να δώσουν άφεση αμαρτιών στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε όσους, αντί να κοιτάξουν μπροστά, κοιτούν πίσω σε προηγούμενες επιλογές τους» και υπογραμμίζει ότι «κάθε νέα κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί χειρότερο γίνεται το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης».

Συμπόρευση με το ΚΚΕ

«Η ελπίδα, η διέξοδος βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος» τονίζεται στο Φυλλάδιο του κόμματος.

Παραλλήλως παρατίθενται και οι άξονες πάλης του εργατικού – λαϊκού κινήματος:

  • Για να προχωρήσει η εργατική – λαϊκή οργάνωση, πάλη, αλληλεγγύη: Για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατώτατο µισθό 751 ευρώ. Για κλαδικές και επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο. Ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις και τους φόρους. Για μέτρα προστασίας όλων των ανέργων. Για κατάργηση των μνημονιακών νόµων, ανάκτηση των απωλειών.
  • Για να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή ετοιμότητα και πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων. Πρέπει να σημάνει συναγερμός µετά τη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ, που έχει βασικό θέµα την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πιο ενεργό ρόλο σ’ αυτές των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων θανάτου που βρίσκονται στη χώρα.
  • Για να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που επιτίθεται σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους, πρόσφυγες, εργάτες – μετανάστες κι Έλληνες, που καταψηφίζει στη Βουλή ακόμη και το αυτονόητο: ότι ο εργαζόμενος πρέπει να πληρώνεται τα δεδουλευμένα του. Αποδεικνύει ότι είναι τσιράκι των αφεντικών.
  • Για να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία, εκεί όπου μπορούν να συναντηθούν οι εργάτες με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, με τα παιδιά και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Μαζί να βαδίσουν στο δρόµο της σύγκρουσης για να βρεθούν πραγµατικά όλοι αυτοί στην εξουσία.
  • Για να καταργήσουν οριστικά την καπιταλιστική βαρβαρότητα, το μόνο εμπόδιο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
  • Για να μπει εμπόδιο στον αντικομμουνισµό, ο οποίος δυναμώνει από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, για να συκοφαντήσουν τις κατακτήσεις του Σοσιαλισμού, τη µεγάλη ιστορική σημασία της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, που φέτος τιμάµε τα 100 χρόνια της.

Τέλος το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνει το κόμμα σε όλη την Ελλάδα και να αναζητήσουν όλη την αλήθεια για τον σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα και τις αιτίες της ανατροπής του.

«Ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού. Ο λαός γίνεται αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό. Η εργατική, λαϊκή διακυβέρνηση είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για αυτή τη δίκαιη κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ», καταλήγει το Φυλλάδιο του κόμματος.

 

bookmark icon