Οι μεγάλες μέρες της Νεμέας

-150


 

Όπως κάθε χρόνο και φέτος στο τριήμερο 1 ,2 και 3 Σεπτεμβρίου στο οροπέδιο της Νεμέας ο Σύνδεσμος Οινοποιών (ΣΟΝ) κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τις  μεγάλες μέρες αλλά και νύχτες, αυτού του ευλογημένου αρχαίου τόπου, όπου ο Ηρακλής σκότωσε το λέοντα και επί αιώνες προσφέρει τα εκλεκτά κρασιά της ΠΟΠ ποικιλίας του Αγιωργίτικου.

Ένα τριήμερο όπου οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στους αμπελώνες και θα μπουν στα οινοποιία της περιοχής που αποκαλείται “Η μικρή Τοσκάνη” ακολουθώντας τους δρόμους του κρασιού. Θα δοκιμάσουν ελεύθερα όλα τα παραγόμενα κρασιά συνοδεία κατάλληλων μεζέδων και το Σάββατο από πρωίας μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τις πλούσιες καλλιτεχνικές βραδιές μέσα στα οινοποιία. Εκλεκτοί καλλιτέχνες όπως ο Μπάμπης Στόκας, ο Βασσίλης Λέκας, η Γλυκερία, ο Gadjo Dilo,  χορευτικά συγκροτήματα με αφιερώματα, βραδιά αργεντίνικου τάγκο και πολλά άλλα θεάματα.

Αυτό το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 7μ.μ. θα γίνει η επίσημη έναρξη των “Μεγάλων  Ημερών της Νεμέας” στο χώρο του Δημαρχείου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Στην πλατεία ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο θα γίνει συναυλία αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη.

Όλες τις ημέρες ο χώρος γευσιγνωσίας του ΣΟΝ στην πόλη της Νεμέας είναι ανοιχτός στους επισκέπτες να δοκιμάσουν και αν επιθυμούν να επιλέξουν κρασιά της αρεσκείας τους. Θα μάθουν τα μυστικά της γεύσης και θα απολαύσουν τους μεζέδες που θα παρασκευάζουν διακεκριμένοι σεφ. Θα παρακολουθήσουν διαλέξεις για το κρασί και τα μυστικά του, θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν με ποδήλατα, από αμπελώνα σε αμπελώνα και να συμμετέχουν σε εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή, από το Ναύπλιο έως τις Μυκήνες. Το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής είναι μεγάλο και κανείς δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να επισκεφτεί το αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο στάδιο της Νεμέας.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΣΟΝ και κάθε οινοποιείου θα βρείτε αναζητώντας την ιστοσελίδα του “Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας”.

bookmark icon
error: Content is protected !!