Κίνα-Ρωσία: Καλές οι ειδήσεις από Κορέα

-
15

Κίνα και Ρωσία χαιρέτισαν την συνάντηση κορυφής των ηγετών Βόρειας και Νότιας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε-Ιν αντίστοιχα. Το Πεκίνο μάλιστα και τους συνεχάρη "για το θάρρος τους" και χαρακτηρίζοντας ιστορική την χειραψία τους στη γραμμή διαχωρισμού που διαιρεί, από το 1953, την Κορεατική χερσόνησο.

"Το Πεκίνο ελπίζει ειλικρινά ότι αυτή η ιστορική συνάντηση θα αποδώσει καρπούς και θα αποτελέσει την ευκαιρία για να ανοιξει ένας νέος δρόμος προς τη διαρκή ειρήνη και σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο", ανέφερε η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.

Αλλά και το Κρεμλίνο χαιρέτισε τις συνομιλίες ανάμεσα στον Κιμ και τον Μουν. "Είναι πολύ θετική είδηση", δήλωσε στον ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ. "Ο πρόεδρος Πούτιν έχει πει επανειλημμένα πως βιώσιμη και σταθερή διευθέτηση της κατάστασης στην Κορεατική χερσόνησο δεν μπορεί παρά να βασίζεται σ' έναν απ' ευθείας διάλογο. Και σήμερα βλέπουμε πως αυτός ο απ' ευθείας διάλογος πραγματοποιήθηκε και ανοίγει ορισμένες προοπτικές", είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε πάντως ότι είναι πρόωρο να γίνεται λόγος για ενδεχόμενη υπογραφή συνθήκης ειρήνης ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.