Πούτιν: Επί της ουσίας οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας έχουν αποκατασταθεί πλήρως

-99


+100%-

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας έχουν στην ουσία αποκατασταθεί πλήρως, ΄΄όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όπως είχαμε συμφωνήσει, κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου στην χώρας σας θα πραγματοποιήσουμε την σημερινή συνάντηση εργασίας. Σας είμαι ευγνώμων που δεχθήκατε την πρόσκληση, και πράγματι, όπως είχατε πει βρισκόμαστε πολύ κοντά, μια ώρα και κάτι πτήσης. Θέλω να επισημάνω στην αρχή της συνάντησης μας , ότι μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι σχέσεις μας έχουν στην ουσία αποκατασταθεί πλήρως», είπε ο Πούτιν κατά τον χαιρετισμό του προς τον Τούρκο πρόεδρο.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν επισήμανε: «Αφότου άρχισε η διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, οι συχνές συναντήσεις μας, επιταχύνουν την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων». Και πρόσθεσε: «Οι διμερείς μας σχέσεις και η συνεργασία που αφορά την επίλυση των περιφερειακών ζητημάτων μας προσφέρουν την δυνατότητα να κοιτάμε από κοινού το μέλλον».

Ο Ερντογάν εκτίμησε επίσης ότι οι ρωσοτουρκικές σχέσεις αναπτύσσονται όλο και πιο εντατικά σε όλα τα επίπεδα και ότι εκτός από τις συχνές συναντήσεις των δύο προέδρων υπάρχει και συνεχής τηλεφωνική επικοινωνία.

Τέλος ο Ερντογάν ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο ότι μετά το Σότσι θα επισκεφθεί το Κατάρ και το Κουβέιτ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι πεπεισμένος ότι η σημερινή μας συνάντηση θα είναι αποδοτική και θα φύγουμε από εδώ με μεγάλη ικανοποίηση με προορισμό το Κουβέιτ και το Κατάρ».

bookmark icon