Ρέγκλινγκ: Προσβάλουν τους Έλληνες όσοι λένε ότι δεν έγινε τίποτα στην Ελλάδα

-323


Ειδική περίπτωση χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ σε  εκτενές άρθρο στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Εκτιμά ωστόσο ότι η ελληνική διάσωση μπορεί εντέλει να εξελιχθεί σε success story, αν τηρηθεί το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα οι δυσκολίες ήταν πολύ  μεγάλες και η εθνική δημόσια πολύ αδύναμη.

Στη Γερμανία, όπως λέει, ακούγεται συχνά ότι από την αρχή των προγραμμάτων διάσωσης δεν έχει γίνει τίποτα στην Ελλάδα. Αυτό, σημειώνει ο κ. Ρέγκλινγκ «συνιστά προσβολή για τους Έλληνες», οι οποίοι είδαν μισθούς και συντάξεις να μειώνονται σε επίπεδα αδιανόητα για άλλες χώρες.

Χαρακτηρίζει επίσης ιδιαίτερα αξιοσημείωτη την δημοσιονομική εξέλιξη με το έλλειμμα να μετατρέπεται από το μείον 15% το 2009 σε πλεόνασμα 0,7% το 2016, ενώ εκτιμά ότι μόνο αν η Ελλάδα ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα του ESM και τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, οι χώρες της Ευρωζώνης είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν μετά το 2018 με πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, εφόσον αυτό χρειαστεί».

bookmark icon
error: Content is protected !!