Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σύμη

-29


+100%-

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχτεί το νησί της Σύμης, όπου καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προτεραιότητα δίνεται στην απομάκρυνση των φερτών υλικών (λάσπες, πέτρες κ.ά.), καθώς και στην άντληση των υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών. Μεγάλες προσπάθειες γίνονται και για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις υποδομές, κυρίως στον σταθμό της ΔΕΗ που πλημμύρισε.

Στην Σύμη έχουν μεταβεί ήδη από την Ρόδο, με σκάφος του Λιμενικού, συνεργεία της Πυροσβεστικής που κάνουν αντλήσεις υδάτων από τα υπόγεια, ενώ βοηθούν και στην απομάκρυνση των φερτών υλικών, που γίνεται κυρίως με μηχανήματα του στρατού.

Από την Πυροσβεστική επιχειρούν συνολικά 12 πυροσβέστες με 3 οχήματα, εξοπλισμένα με αντλίες υδάτων, γεννήτριες και διασωστικά εργαλεία. Σε ετοιμότητα παραμένει και μία αερομεταφερόμενη ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ για να μεταβεί στο νησί αν χρειαστεί.

Μετά από εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη,  στην Σύμη μεταβαίνει και εξειδικευμένο κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).

bookmark icon