Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ερντογάν

-32


+100%-

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Εμινέ.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο της Τουρκία έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγα λεπτά πριν τις 10:45 και λιγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκαν στην πόρτα ο Ερντογάν και η σύζυγός του.

Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, και ο ομόλογό του της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην συνέχεια ο Ερντογάν μετέβη στο Σύνταγμα, όπου κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη και αυτή την ώρα γίνεται η επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 13:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το πέρας της κατ’  ιδίαν συνάντησής τους, ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και στην συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και διευρυμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

bookmark icon