Στο σφυρί βγάζουν οι Τούρκοι αρχαία ελληνική πόλη

Στο σφυρί βγάζουν οι Τούρκοι αρχαία ελληνική πόλη

Η αρχαία ελληνική πόλη της Βαργυλίας βγαίνει και πάλι στο σφυρί, αυτήν την φορά για 5,6 εκατομμύρια λίρες, γράφουν οι Times σε ανταπόκρισή τους από την Κωνσταντινούπολη!

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η αρχαία ελληνική πόλη της Βαργυλίας που βρίσκεται κοντά στο τουρκικό θέρετρο της Αλικαρνασσού, έχει βγει προς πώληση από το 2015. Επειδή όμως δεν βρέθηκαν αγοραστές το τίμημα μειώθηκε κατά 1,5 εκατομμύριο λίρες.

Πρόκειται για 330 στρεμμάτων, μέσα στα οποία υπάρχει θέατρο, ακρόπολη και νεκρόπολη και, όπως επισημαίνουν οι Times, αφού ποτέ δεν έχει ανασκαφεί πλήρως, θα μπορούσε να έχει πολλούς θησαυρούς κρυμμένους κάτω από τη γη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι