Στρατηγικός σύμβουλος στον Μηχανισμό Σταθερότητας ο Ντάισελμπλουμ

-138


+100%-

Το διορισμό του Γερούν Ντάισελμπλουμ στη θέση του στρατηγικού συμβούλου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM) ανακοίνωσε ο ΕΜΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα κατέχει τη θέση αυτή ως εξωτερικός πάροχος υπηρεσιών από την ημέρα που θα σταματήσει να είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και μέχρι το τέλος της θητείας του ως προέδρου του Eurogroup.

Διευκρινίζεται επίσης ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα αμείβεται για τη θέση στρατηγικού συμβούλου, ενώ θα παραμείνει και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕSM.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο επικεφαλής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε ότι «ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπήρξε βασική προσωπικότητα τόσο στη χάραξη πολιτικής στην ευρωζώνη όσο και στη δική μας ανάπτυξη ως μόνιμου μηχανισμού πρόληψης κρίσεων τα τελευταία πέντε χρόνια».

Πρόσθεσε επίσης ότι μετά την αποχώρησή του από το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών, ο Ντάισελμπλουμ συμφώνησε να προσφέρει στον ΕΜΣ την «εξαιρετική εμπειρία» του και σημείωσε: «Η σύμβαση αυτή είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά συμπίπτει με μια σημαντική στιγμή για τη μελλοντική εξέλιξη του ESM».

bookmark icon