Συνάντηση του επικεφαλής της CIA με τον Ρώσο ομόλογό του

-
1

Ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση Τραμπ επέτρεψε την επίσκεψη του Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας SVR, παρότι το συγκεκριμένο πρόσωπο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ατόμων στα οποία οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις και τυπικά απαγορεύεται η μετάβασή του στην χώρα, δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό TIME.

Την ίδια ώρα, ο νέος πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε στην ρωσική κρατική τηλεόραση, ότι ο Ρώσος αξιωματούχος συναντήθηκε με τους ομολόγους του και συζήτησε τα θέματα που άπτονται της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Τσακ Σούμερ, Δημοκρατικός επικεφαλής της μειοψηφίας στη Γερουσία, ο οποίος είναι συνήθως επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Τραμπ αντιμετωπίζει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκάλεσε τη συγκυρία της επίσκεψης «ύποπτη» και το γεγονός «σοβαρό θέμα εθνικής ασφαλείας».

Ο ίδιος έθεσε και το ερώτημα, "αν ο Ναρίσκιν που συμπεριλήφθηκε στη λίστα των προσώπων στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις, αμέσως μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία, συναντήθηκε με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Συμβουλιου Εθνικής Ασφαλείας».

Στοιχεία για το θέμα έδωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Γιον Χάντσαμαν, ο οποίος μίλησε στον ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό Echo την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας γενικά ότι ο Ναρίσκιν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της CIA και υπογραμμίζοντας τη συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Το βέβαιο είναι ότι στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις παρουσιάζεται κινητικότητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να οργιάζει το παρασκήνιο.