Τζανακόπουλος: Η ΝΔ προσομοιάζει στη λατινοαμερικάνικη αντιδραστική δεξιά

-86


Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ ήταν σαφέστατη για το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελ Ντοράντο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και επισήμανε ότι «η λογική της κυβέρνησης βασίζεται στις επενδύσεις».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η επένδυση Eldorado είναι ειδική περίπτωση και επισήμανε ότι «κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να ανατρέψει το θετικό κλίμα για τις επενδύσεις και εμφανίζουμε υψηλό 10ετίας για εισροή ξένων επενδύσεων».

«Εκφράζουμε επιφυλάξεις για τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις κι όχι για εταιρείες», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως οι 40 Γάλλοι επιχειρηματίες έδειξαν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

«Θα ακολουθήσουμε τη θεσμική διαδικασία της διαιτησίας. Η Ελ Ντοράντο έθεσε τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση το οποίο δεν μπορούμε να δεχτούμε. Είναι η 3η φορά που αναγγέλλει η εταιρεία την αναστολή λειτουργίας της» είπε ο κ.Τζανακόπουλος και υπογράμμισε πως το υπουργείο θέλησε να περάσει στη θεσμική διαδικασία για την Ελ Ντοράντο.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιλέγει να ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι μεταμορφώνεται σε ένα κόμμα το οποίο προσομοιάζει στη λατινοαμερικάνικη αντιδραστική δεξιά.

«Έχουμε πάρα πολλά ερωτηματικά για το γεγονός ότι η ΝΔ επιμένει να πολιτεύεται με όρους που δεν θυμίζουν φιλοευρωπαϊκό, φιλελεύθερο κόμμα. Η ΝΔ επιλέγει να ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και αυτή η τακτική είναι που δεν περιποιεί τιμή στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, διότι δεν ταιριάζει σε ένα κόμμα με φιλελεύθερο προσανατολισμό. Η ΝΔ επιλέγει να ταυτιστεί με συγκεκριμένο επιχειρηματικό συμφέρον, χωρίς να δει την ουσία της υπόθεσης, χωρίς να τοποθετηθεί με σοβαρότητα πάνω στα επίδικα θέματα. Αντίθετα, η ΝΔ μοιάζει σιγά – σιγά να μεταμορφώνεται σε ένα κόμμα το οποίο περισσότερο προσομοιάζει στη λατινοαμερικάνικη αντιδραστική δεξιά, με τις ταυτίσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κολοσσούς, χωρίς να συζητάει επί της ουσίας τα συγκεκριμένα ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Τόνισε επίσης ότι προκαλεί εντύπωση ακόμη και ο χρόνος που επέλεξε η εταιρεία Eldorado Gold να προχωρήσει στην ανακοίνωση του παγώματος των εργασιών της, ενώ υπενθύμισε ότι προηγήθηκε συνάντηση της διοίκησης της εταιρείας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και δημοσίευμα που σχεδόν προανήγγειλε την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σε ότι αφορά την ανάρτηση του κ. Καρανίκα, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε: «Μου κάνει εντύπωση που με καλείτε να σχολιάσω την τοποθέτηση Καρανίκα και όχι την αποικιακή αυθάδεια της εταιρείας».

bookmark icon
error: Content is protected !!