Τζανακόπουλος: Πολιτική κίνηση αναδιανομής το κοινωνικό μέρισμα

-41


+100%-

Για μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία, η οποία έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ θετικής οικονομικής και δημοσιονομικής πορείας το 2017, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «τρεισήμισι εκατομμύρια άνθρωποι θα πάρουν 720 εκατ. ευρώ», ότι «θα πληρωθούν επίσης τα 320 εκατ. ευρώ σε όσους έγιναν παράνομες παρακρατήσεις από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου» και ότι «διασφαλίζεται το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, δίνοντας άλλα 300 εκατ. ευρώ που είναι οφειλόμενα του ελληνικού δημοσίου για τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας».

«1,4 δισ. ευρώ επιστρέφει στους πλέον αδύναμους» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι «πρόκειται για μία πολιτική κίνηση αναδιανομής».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι ήταν αναμενόμενες και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσουν το θέμα «με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

«Περιμέναμε τις αντιδράσεις, περιμέναμε να δούμε τι θα σκεφθούν, ώστε να σχετικοποιήσουν αυτή τη μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία. Ωστόσο, δε μπορεί να σχετικοποιηθεί, ούτε να μετριασθεί η πολύ μεγάλη σημασία της», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

bookmark icon